Avocet

Znanstvena klasifikacija Avocet

Kraljestvo
Animalia
Fil
Chordata
Razred
Ptice
Naročilo
Charadriiformes
Družina
Recurvirostridae
Rod
Recurvirostra
Znanstveno ime
Recurvirostra

Stanje ohranjenosti Avocet:

Najmanj zaskrbljenost

Lokacija Avoceta:

Azija
Evrazija
Evropi
Severna Amerika
Oceanija
Južna Amerika

Dejstva o Avocetu

Glavni plen
Žuželke. Ribe, raki
Posebnost
Dolgo ukrivljen kljun in presenetljivo perje
Razpon kril
77cm - 80cm (30in - 32in)
Habitat
Zmerna mokrišča
Plenilci
Psi, mačke, stouti
Prehrana
Mesojed
Življenjski slog
  • Jata
Najljubša hrana
Žuželke
Tip
Ptica
Povprečna velikost sklopke
4.
Slogan
Ima ukrivljen, obrnjen kljun!

Fizične značilnosti Avoceta

Barva
  • Črna
  • Bela
Tip kože
Perje
Najvišja hitrost
25 mph
Življenjska doba
10 - 15 let
Utež
140g - 400g (5oz - 14oz)
Dolžina
42cm - 45cm (16in - 18in)

Avocet je vrsta močvirja, ki ga najdemo čez blato v toplejših podnebjih na svetu. Obstajajo štiri različne vrste avoceta, in sicer Pied avocet, ameriški avocet, avocet z rdečim vratom in andski avocet.



Avocet običajno najdemo v vodnih habitatih blizu obale, vključno z močvirjem, mokrišči in močvirjem. Natančen življenjski prostor avoceta je odvisen od vrste, saj pied avocet najdemo v Evropi in Aziji, ameriški avocet najdemo na pacifiški obali Severne Amerike, avocet z rdečim vratom v Avstraliji in andski avocet gnezdi. visoko v gorah Andov.



Avocet je zelo značilnega videza zaradi dejstva, da ima avocet dolg in tanek, obrnjen kljun, ki ga v vodi pometa z ene strani na drugo, da bi ujel hrano. Tako kot drugi pohodniki ima tudi avocet dolge in tkane noge, ki mu pomagajo pri lovu v plitvini.

Avocet je razmeroma velika in močna vrsta ptic, o kateri pogosto poročajo, da ustrahuje druge ptice, da zapustijo svoje mesto. Avoceti so razmeroma družabne ptice in pogosto jih je mogoče videti v velikih jatah, ko letijo, lovijo, selijo in gnezdijo.



Avocet je mesojeda žival in se za preživetje hrani predvsem z žuželkami in drugimi majhnimi nevretenčarji. Avoceti se hranijo tudi z majhnimi ribami, raki in celo čudnimi dvoživkami, ko lovijo v vodi.

Zaradi razmeroma velike velikosti ima avocet v svojem naravnem okolju omejeno število plenilcev, pri čemer so psi, mačke, pliskavke in podlasice glavni plenilci piščancev in jajčec avocet.

Znano je, da se avoceti razmnožujejo na odprtem terenu, običajno blizu vode. Samica avoceta odloži približno 4 jajčeca, ki jih oba starša inkubirata, dokler se mesec dni kasneje ne izležejo. Piščanca Avocet dojita oba starša, dokler ne odletijo (odletijo iz gnezda) med 4. in 6. tednom starosti.

Danes se zdi, da avocet uspeva zlasti v Združenem kraljestvu, kjer so bila opravljena obsežna konzervatorska dela, da bi poskušali zgraditi populacijo avoceta po izumrtju v Veliki Britaniji v 19. stoletju. Danes je avocet tudi na logotipu RSPB (Royal Society for the Protection of Birds).



Ogled vseh 57 živali, ki se začnejo z A

How to say Avocet in ...
NemškoAvocets
angleščinaAvocet
španskiRecurvirostridae
FrancoskoAvocette
FinskiAvosetit (pleme)
TurškiMečarica
Viri
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Žival, dokončni vizualni vodnik po divjih živalih sveta
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Svetovna enciklopedija živali
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Enciklopedija živali Kingfisher
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas ogroženih vrst
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Ilustrirana enciklopedija živali
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Enciklopedija živali
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) Enciklopedija ptic

Zanimivi Članki